INI JAWAPAN MENARIK DATUK SERI VIDA MENGENAI PERMINTAAN SUPAYA TAJA BELAJAR?

| 09/01/2016 | 0 Comments
  • Sumo

catsBanyak status-status dan komen dilaman sosial yang meminta supaya Pengasas Vida Beauty Dato Seri Dr Hasmiza Othman atau lebih dikenali dengan nama Datuk Vida menaja pelajar untuk sambung belajar. 

Datuk Vida akhirnya tampil memberi jawapan mengenai permintaan berkenaan. Menurut Dato Vida, begitu ramai yang meminta derma dan sumbangan supaya beliau menaja pelajar menyambung pelajaran, namun baginya ada perkara yang lebih bermanfaat.

“Contoh, kalau taja seorang pelajar sambung belajar, kos yang diperlukan adalah RM50,000 tapi hanya seorang yang mendapat manfaat”

“Jika RM50,000 itu diberikan kepada rumah anak yatim, betapa bermakna untuk kegunaan anak-anak kecil ini, lebih 500 orang nak makan 5 bulan pun boleh, satu lagi, kejayaan bermula masa saya belajar.”

“Masa saya berlajar dahulu, saya berniaga, berdagang, tambah duit poket, kadang-kadang saya lakukan 3 kerja dalam satu masa, siap kerja kilang lagi,” kata Datuk Vida di dalam akaun Instaram miliknya.

Beliau juga memberitahu bahawa dia juga mencari sumber untuk menampung perbelanjaannya, tetapi semua usaha dan ikhtiarnya itu membuka mindanya lebih kreatif dan lebih banyak merancang.

“Sekarang berkat usaha itu, saya mampu miliki apa yang diidamkan, maaf jika terasa, sekadar berkongsi,” tulis Datuk Vida menamatkan statusnya.


Tags: , , ,

Category: INFO SEMASA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *